hc punk and hiking

anna-valli-zagreb-14.jpg

Kroatiasta löytyy ääripäitä: Voit grillata itseäsi Splitin aurinkorannalla muiden turistien seurassa tai lähteä kuuntelemaan underground hc-punkkia squat Medikalle Zagrebissa. Sulattava helle muuttuu peittojen alla tärisemiseksi ja metsävaelluksen jälkeen voit löytää itsesi suurkaupungin kaduilta.

Reittimme kulki siis Splitin, Plitvicen ja Zagrebin kautta. Näistä kolmesta Split oli kaikkein kallein ja turistein. Hostellin löytäminen keskellä yötä täyteen buukatuista majapaikoista oli lähestulkoon mahdotonta. Muutaman päivän rantaloma kauniissa kaupungissa oli ihan hauskaa vaihtelua, mutta mieluusti sieltä kiipesi Plitvicen kansallispuistolle vievään bussiin.

Plitviceen on kuukausi sitten avattu alueen ensimmäinen hostelli (Falling lakes), jonka ihana henkilökunta opasti ja auttoi kaikessa: vaellusreiteissä, matkansuunnittelussa ja mitä ikinä keksit kysyäkään. Lähdimme seuraavana päivänä itse järville - raahustamaan japanilaisen turistilauman taakse. Tilanteen onneksi pelasti metsässä kiemurteleva vaellusreitti, jossa sai kulkea täysin omassa rauhassaan. Liftasimme vielä saman päivän aikana Zagrebiin, Kroatian tupakansavuiseen pääkaupunkiin.

/Croatia is full of extremities: You can grill yourself in Split's sunbeaches with other tourists or go to listen hc punk in squat Medika in Zagreb. Melting heat turns into shaking of cold under the blankets and you can find yourself on the streets of a city after hiking in the woods.

Our journey went through Split, Plitvice and Zagreb. Out of these three, Split was most expensive and touristic. It was almost impossible to find a place to sleep from over booked hostels in the middle of night. Couple days taking sun in the beautiful city was fun but I was happy when we jumped into a bus to take us in Plitvice.

There is a new hostel (Falling lakes) opened in Plitvice about a month ago. Actually it is area's first hostel and it's staff is ready to help you with anything. We spent there one night and went to the lakes - to walk behind japanese tourists. We were luckily saved by a small hike route wich went through forest. It was totally peaceful there. During the same day we still hitchhiked to Zagreb, the capital of Croatia full of cigarette smoke.

-Anna